23 Şubat 2010 Salı

WD My Book World Edition Ethernet Disk Hackleme...1

Öncelikle WD diskimizde bir problem olduğu takdirde nasıl çözebileceğimizi bilelim
Firmware i güncellediğimiz takdirde WD diskimizdeki paylaşımlara ve dosyalara dokunmadan, arka planda çalışan tüm linux sistemin üzerine yazılır ve disk fabrika çıkışına geri döner. Bu durumda disk sistemi üzerinde yaptığımız tüm değişikliklerde kaybolacaktır.

Eğer eski bir firmware versiyonuna sahipseniz; Web arabirimine girdiğimizde System tabından Update e girerek, "Check for new firmware" diyebiliriz. Internet bağlantısı olan bir WD disk, güncel firmware i download ederek kuruluma başlayacaktır.

Eğer yeni bir firmware verisyonuna sahipseniz; ssh bağlantısı ile WD diskinize bağlandıktan sonra, "/etc/version" dosyasındaki versiyon bilgisini örneğin "01.01.16" ise "01.00.16" şekline çevirdikten sonra web arabiriminden firmware i güncellemeye devam edebilirsiniz.

WD Mybook disk'e SSH üzerinden nasıl erişileceğini de en yakın zamanda burada anlatacağım.

Firmware güncellemesi sonucu problem yaşamanız halinde, WD Mybook disk için kullanabileceğiniz Resetleme tipleri aşağıdaki sitede anlatılmaktadır.

http://mybookworld.wikidot.com/forum/t-175889/

Kaynak : http://mybookworld.wikidot.com/forum/t-221460/is-there-a-way-to-return-to-factory-settings-without-loosing-data

Hiç yorum yok: