29 Ağustos 2009 Cumartesi

Kanser Hastalığının Tedavisi Bulundu Mu Yoksa Sentetik Bir Dünyada Mı Yaşıyoruz ?

Microsoft un Word satışını durduran mahkeme kararı haberini duymuşsunuzdur. Her ne kadar yakın çevrem tarafından microsoft eleyhtarı olarak nitelendirilsem de microsoft gibi bir firmanın böyle bir konumda olması hiç kimseye fayda sağlamamalı. Sonuçta hepimiz birer yazılım kullanmaktayız, bir yazılımı kullanamamanın yada geliştirememenin insanoğluna hiç bir faydası olmamasının yanında zararı vardır.

Yazılım patentleri ile ilgilenmiyor olabilirsiniz, peki ya ilaç patentleri? Onlar tüm dünyayı ilgilendirmez mi? Kanser hastalığının tedavisi bulundu mu, bulunduysa neden kullanılmıyor?
Bulunduysa Neden Kullanılmasın ki? Bilinen bir hastalık tedavi yöntemi için, insanlar neden ilaç üretimi yapmazlar. Hadi kanseri geçtim, (onun tedavisi henüz bulunamadı), mesela tüberküloz ilacı yapılamaz mı?

Günümüzde insanoğlunun kendi kendine inşa ettiği kurallar bütününe o kadar fazla kendini kaptırdığını, doğru bildiği şeyi kurallar haline getirdiğini ve daha sonra da bu kurallara gözü kapalı inandığını görüyorum. Bunun sonucunda artık insanlar kendine yetecek daha iyi kurallar oluşturmaktansa, mevcut kurallar insanı yönetir hale gelmekte. İşin özü, amacı kaybolup giderken, insanoğlu hayat yolunda, gözü ve dizi bağlı bir şekilde yürümekten aciz kalabiliyor.

OSHO dayının zırvalıklarından bile bir gün ders çıkarabiliriz, Belki de.

Bu kadar üstü kapalı, karmaşık bir metin yazmamı sağlayan tek şey, bir blogda okuduğum bir yazıydı. Sizi de daha fazla düşündürmeden yada düşündürerek linki paylaşmak isterim.


http://www.moleschino.org/2007/03/06/dichloroacetate-uzerine-bir-sentetik-dunya-hikayesi/

Hiç yorum yok: