2 Kasım 2008 Pazar

Cep Telefonu Faturanızın Kabarmasını İstemiyorsanız....

Özet: Cep Telefonunda numara taşınabilirliği özelliği geldikten sonra (9 Kasım) aradığınız kişinin gerçek operatörünü bilmeyeceksiniz.

Tabi eğer
http://shiftdelete.net/bu-sese-dikkat-6704.html
Linkindeki sesi dinlemezseniz

Ayrıntı Aşağıda da mevcuttur.
clipped from shiftdelete.net

9 Kasım'dan itibaren çok yüksek faturalar ödemek ve kontörlerinizi sürpriz bir şekilde harcamak istemiyorsanız bu sesi ezberleseniz çok iyi olur.

Numara taşınabilirliğine verilen iznin ardından, hiçbir ücret ödemeden 9 Kasım'dan itibaren numaranızı değiştirmeden, servis aldığınız operatörü değiştirme hakkınız olacak. Bu güzel gelişmenin bazı detayları ise oldukça önemli. Örneğin; numara taşınabilirliğinden önce aynı operatörden servis alan iki numaranın kendi aralarında daha ucuza konuştuğunu biliyoruz. 53X'li bir numara, 53X'li bir numarayı aradığında operatör içinden ücretlendiriliyordu. Oysa, numara taşınabilirliğinden itibaren aranmak istenen kişinin numarası 53X'li olsa dahi, Avea veya Vodafone'dan hizmet alabilme ihtimali söz konusu. Aradığınız kişinin sizinle aynı operatörden olup olmadığını özel bir ton sayesinde öğrenebileceğiz. Aşağıda, bir Turkcell müşterisinin, numarası 53X'li olan ama başka bir operatörden hizmet alan kişiyi aradığında duyacağı tonu dinleyebilirsiniz.

blog it

Hiç yorum yok: